12 Ιανουαρίου 2018

Έφυγε ο Τάκης Λουκανίδης

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Είναι μια ημέρα θλίψης η σημερινή για την οικογένεια του Παναθηναϊκού, καθώς δεν είναι πια κοντά μας μια από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της ιστορίας του Συλλόγου μας, ο Τάκης (Νεοτάκης) Λουκανίδης που απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

Ο Τάκης Λουκανίδης, ίσως ο πληρέστερος Ελληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, καθώς είχε αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις και μάλιστα με επιτυχία, παραμένει σύμβολο για την ιστορία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Στη σπουδαία καριέρα του, εκτός από τον Παναθηναϊκό όπου μεγαλούργησε, φόρεσε τη φανέλα των Δόξα Δράμας, ΑΠΟΕΛ, Άρη Θεσσαλονίκης και φυσικά της Εθνικής ομάδας. Ο Λουκανίδης κέρδισε το σεβασμό και την αναγνώριση φιλάθλων και ποδοσφαιριστών ανεξαρτήτως χρωμάτων και καθιερώθηκε στις συνειδήσεις όλων σαν ένας από τους κορυφαίους της εποχής του.

Η μετεγγραφή του στον Παναθηναϊκό ήταν περιπετειώδης και εξελίχθηκε σε σίριαλ με αίσιο τέλος όταν το Δεκέμβριο του 1961 αφίχθη στην Αθήνα από την Κύπρο (όπου έπαιζε στο ΑΠΟΕΛ), αναφωνώντας «Παναθηναϊκέ μου ήρθα». Με το τριφύλλι στο στήθος, από το 1962 μέχρι το 1968 κατέκτησε τρία Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο (τη σεζόν 1968-69 όταν και κατακτήθηκε το νταμπλ ήταν αρχικώς στο ρόστερ της ομάδας χωρίς να παίξει μια και ήταν τιμωρημένος από τη διοίκηση, ενώ τον Ιανουάριο έφυγε για τον Άρη), ήταν ασφαλώς μέλος της σπουδαίας ομάδας του αήττητου Πρωταθλήματος και έγραψε το όνομά του με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Συμμετείχε σε 142 αγώνες πρωταθλήματος με την ομάδα σημειώνοντας 59 γκολ, σκόραρε άλλες 12 φορές στο Κύπελλο, ενώ «έγραψε» και 12 ευρωπαϊκές συμμετοχές με 3 γκολ.

Προσωπικότητες όπως ο Λουκανίδης δεν φεύγουν ποτέ από δίπλα μας και αποτελούν μόνιμα ανεκτίμητη πυξίδα για τον προσανατολισμό όλων μας. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του σπουδαίου Τάκη Λουκανίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου